Auditoria i Rehabilitació: III Jornada sobre rehabilitació energètica

Tercera jornada dedicada a la rehabilitació energètica, amb la presentació de 2 projectes realitzats.

Els dos exemples són d’edificis de construcció força recent, i els projectes responen a les necessitats que van evidenciar les auditories prèvies.

jornada realitzada el 10 de Febrer de 2016

  •  Auditoria i Rehabilitació Energètica del Club de Golf Fontanals de Cerdanya, a càrrec de Toni Escudé i Oriol Bosch, de 4+4A Arquitectura Ambiental

Després de realitzar un estudi detallat de l’estat de l’edifici de la Casa Club, a nivell constructiu, energètic i de gestió, s’arribà a la conclusió de la necessitat de realitzar una sèrie d’actuacions puntuals que permetessin aconseguir un estalvi energètic, econòmic i generar menys emissions de CO2 a l’atmosfera. Es van proposar actuacions en tres àrees principals: solucions constructives, sistemes tècnics i optimització en la gestió i l’ús de l’edifici. La rehabilitació energètica proposada permetrà dotar a l’edifici existent, acabat l’any 2003, d’unes prestacions pròpies d’un edifici d’obra nova.

+ informació auditoria energètica, rehabilitació sostenible

  •  Rehabilitació energètica d’edifici de 21 habitatges de l’Incasol a Taradell, a càrrec de Coque Claret i Dani Calatayud

Es tracta d’un projecte pilot inclòs dins el programa RELS, amb la intervenció del Coque Claret, en Dani Calatayud i Societat Orgànica.

El programa RELS té com a objectiu millorar el comportament tèrmic i energètic d’edificis residencials situats a països mediterranis a través de la promoció de la utilització d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica de l’envolupant.

L’edifici de Taradell, finalitzat l’any 2005, va ser projectat al 2003, i per tant no va incorporar les exigències del CTE.

El proper dia 27 tindrem la oportunitat de visitar-lo , guiats pels autors del projecte de rehabilitació. Aviat us donarem més informació de la visita.

http://www.projet-rels.eu/Fr/projets-pilotes_7_223_D8

 

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.