Visita a Rubí : casa passiva unifamiliar i projecte ressò

Lloc:  Rubí
Data: divendres 8 d’abril de 2016, a les 16:00h

 Visita a dos edificis en construcció a Rubí.

El primer és un habitatge unifamiliar entre mitgeres (PB+2+SC) que coneixerem de la mà del Toni Escudé i el Raül de Castro. Es troba al centre de Rubí (carrer del General Prim, 13) i compta amb murs i estructura horitzontal d’Ytong i divisions interiors amb plaques de Fermacell. Es tracta d’un habitatge passiu amb certificació A.

A més, es farà una petita explicació teòrica i pràctica sobre Ytong i Fermacell. En el següent enllaç trobareu més informació sobre el projecte.

I en aquest altre ho trobareu informació sobre l’empresa constructora especialitzada en ytong que ho construeix i farà el taller:

I després, aprofitarem que ja allarga el dia per conèixer el prototip del projecte RESSÒ que es va dissenyar per a la competició universitària internacional Solar Decathlon Europe 2014 a Versailles.

El projecte RESSÒ està dissenyat per uns 50 estudiants de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV-UPC)

RESSÒ és una estratègia de rehabilitació urbana, energètica i social, a més a més d’eina pedagògica.

La crisi econòmica, social i ambiental ens ha portat a una situació insostenible. No hi ha demanda de nou habitatge i l’existent és molt ineficient energèticament. Això fa pensar que no necessitem construir més sinó rehabilitar les nostres ciutats com més aviat millor.

Ara bé, la rehabilitació no és tan sols rehabilitar els nostres habitatges, també té a veure amb els usuaris i la seva actitud. Així doncs, Ressò és una estratègia que pretén donar a conèixer una forma de viure més responsable a la societat, donar condicions de confort i animar a realitzar rehabilitacions energètiques.

L’estratègia s’inicia i es materialitza com un habitatge col·lectiu, on la gent pot fer tasques domèstiques quotidianes i relacions socials a través de la col·lectivització. Això reforça les relacions socials però també fa entendre la importància dels recursos. L’edifici és autònom i s’utilitzarà com a “teaching tool”, que a través de l’experimentació i el seu ús animarà als usuaris a realitzar petites rehabilitacions energètiques als seus respectius habitatges, començant així un procés de rehabilitació urbà.

Proposem una forma no convencional per a la rehabilitació que busca una forma de vida més sostenible a través del col·lectiu.

Això ara es pot posar en pràctica, ja que s’està tornant a muntar el prototip de forma definitiva al barri de Sant Muç. Al següent enllaç trobareu la seva ubicació.

[googleplus url=https://plus.google.com/+AusCatalunya/posts/324HvZ1aY24]
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.