Visita a l’edifici rehabilitat Ca la Dona

Ca la dona. Fotografia: Anna Mas

Lloc: Carrer Ripoll 25, Barcelona
Data: dissabte 7 d’abril de 2018

Visita l’edifici rehabilitat Ca la Dona, de la mà de la Sandra Bestraten, autora del projecte junt amb l’Emili Hormias.

si feu clic a la foto s’obrirà l’àlbum

Es tracta d’una edificació medieval adossada a l’aqüeducte romà, catalogada en el nivell C (Bé amb elements d’interès) en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic del districte de Ciutat Vella, i que al segle XV va acollir les Escoles Majors, la primera universitat laica.

És un edifici molt complex, format per quatre plantes, amb un gran desenvolupament de façana (73 m lineals) que li dona una lluminositat excepcional.

El compromís de Ca la Dona ha estat sempre fer de la seva nova casa a Ciutat Vella un referent en la rehabilitació d’edificis aplicant criteris innovadors de sostenibilitat i prefabricació, com la utilització del panell de fusta contralaminada en la consolidació estructural, que ha permès introduir millores importants al projecte, com són mantenir la funció estructural dels murs, reduir el reforç de fonaments, millorar la seguretat i compatibilitzar els treballs d’arqueologia amb l’obra.

Trobareu informació detallada a l’article publicat pels autors a la revista Informes de la construcción.

El disseny del paviment, “l’espurnejat” es una reinterpretació actual que permet recuperar les catifes de mosaics hidràulics incomplertes trobades a l’edifici.

El model de peça més antiga, amb triangles vermells, s’utilitza per identificar la gran quantitat de troballes arqueològiques, com pous, sitges, que recuperen la memòria íntima del treball mil·lenari de la dona.

Però, el valor d’aquest projecte no està només en l’optimització dels recursos, sinó en el valor intangible del procés participatiu.

Ca la dona. Fotografia: Anna Mas

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.