Visita a l’edifici rehabilitat de la Lleialtat Santsenca

Lloc: Carrer d’Olzinelles, 31, 08014 Barcelona (mapa)
Data: divendres 4 de maig de 2018, 16:00h

Estem preparant una visita l’edifici rehabilitat de la Lleialtat Santsenca, de la mà del Xavier Ros, membre de H arquitectes i autor del projecte junt amb el David Lorente, el Josep Ricart i el Toni Jiménez.
La Lleialtat Santsenca va ser una cooperativa obrera de consum fundada a Sants el 1891. Després de passar per diferents ubicacions, el 1928 va construir la seva pròpia seu al número 31 del carrer Olzinelles.
Des del 2006 l’edifici és propietat municipal, i encara que estava protegit i qualificat com a equipament va quedar buit i en desús, fins que l’any 2009 una plataforma de més de seixanta entitats del barri el varen reclamar per un espai veïnal que ha de servir de punt de trobada per a la cultura popular i cooperativa.
A l’estiu de 2012 es va convocar el concurs per a la seva rehabilitació seguint les bases que va redactar La Col i que va guanyar la proposta “Hora del pati” d’H Arquitectes.
Al següent link hi trobareu informació sobre el procés col.laboratiu que va propiciar la recuperació de l’edifici i la convocatòria del concurs:
http://www.lacol.coop/projectes/estudis-previs-lleialtat-santsenca/

I en aquest link hi trobareu la informació sobre el projecte realitzat per H arquitectes:
http://www.harquitectes.com/projectes/centre-civic-lleialtat-santsenca-harquitectes/

Si voleu venir, envieu-nos un mail amb les vostres dades (nom i telèfon) a auscatalunya@coac.cat

Aquesta visita és gratuïta per a membres de AuS, i té un cost de 5 euros (que es podran abonar en metàl.lic el mateix dia de la visita)per a la resta de visitants.

La durada prevista de la visita és de 1,5 hores.

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.