Jornada dedicada a Collserola

Presentació del PEPNat: el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del P.N. de la Serra de Collserola

Presentació de “Porcs i jardins: the dark side of Collserola”

Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
dimarts 26 de febrer de 2019

El passat 9 d’agost es va obrir el termini legal d’informació pública per a la consulta i presentació d’al·legacions del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) aprovat inicialment el passat 24 de juliol pel Consell Metropolità.

Durant quatre mesos s’ha dut a terme la tercera fase de participació, que va finalitzar el passat 10 de gener, on hi han participat 570 persones, i s’han recollit 456 aportacions.

El proper dia 26 de febrer, tindrem l’oportunitat d’escoltar a l’Eugènia Vidal, urbanista i la Laura Cid, ambientòloga membres de l’equip redactor, que ens explicaran els continguts del Pla i quina és l’estratègia que es proposa.

El PEPNat és un instrument urbanístic, de caràcter híbrid (combina aspectes ambientals i urbanístics), que pretén ordenar el territori a partir de regular, protegir, preservar, promocionar i gestionar d’una forma sostenible i equilibrada l’espai natural i les dinàmiques que hi tenen lloc.

Es tracta d’un Pla amb caràcter proactiu i propositiu que s’estructura en 6 apartats, el més rellevant dels quals fa referència a la preservació i millora dels valors ecològics.

Proposarem, més que una sessió informativa, un debat obert on poder contrastar els punts i les novetats que incorpora aquest Pla i la MPGM que es tramita en paral·lel.

I a continuació, l’Àlex Cuesta, arquitecte, ens presentarà el seu Projecte Final de Carrera titulat  Porcs i jardins: the dark side of Collserola.

El projecte és un estudi al Parc Natural de la Serra de Collserola sobre la convivència entre del porc senglar i la ciutat.

Mitjançant 6 indicadors que contemplen la participació dels múltiples agents implicats (administració, ciutadania, cossos de seguretat, bombers, etc).

Es proposen un seguit d’accions per fer conviure ambdues espècies. Amb una aparent inexistent acció arquitectònica, el projecte reflexiona i proposa a diverses escales i es recolza en anàlisi i en  la generació de la pròpia informació.

A més pretén donar pautes a un problema actual i de difícil solució sense un pensament global i coordinat entre les parts. 

Podeu consultar-lo al següent enllaç:

https://upcommons.upc.edu/handle/2117/111117

El programa és el següent:

18:30h   Presentació i benvinguda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta de AuS

18:35h    El PEPNat, a càrrec de Eugènia Vidal, urbanista, i Laura Cid, ambientòloga, membres de l’equip redactor

19:20h    Porcs i jardins: the dark side of Collserola a càrrec de Àlex Cuesta, arquitecte, amb la introducció a càrrec de Coque Claret, arquitecte i professor de l’ETSAV.

20:00h    Taula rodona

L’accés és gratuït, però per motius d’aforament podeu fer la vostra inscripció al següent link:

https://www.arquitectes.cat/ca/aus-inscripcio-jornada-collserola-pepnat

En cas que no  pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través de l’streaming del COAC

http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/coac/

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.