JORNADA: L’AGROECOLOGIA URBANA, UN INDICADOR DE SALUT

Data: 28 de juny

La Ciutat moderna que hem dissenyat Arquitectes i Urbanistes, darrerament i sorprenent ha adquirit un grau d’autonomia respecte dels vincles originals amb la Cultura i la disciplina Urbanística, que les permet créixer i evolucionar a banda dels referents clàssics del disseny, la construcció i la urbanització, amb una tossuderia periarquitectònica i periurbanística, si més no, curiosa.
Podríem considerar que la activitat antròpica, per la magnitud de l’impacte que està assolint, està passant d’una posició central de control i observació a incorporar-se com a un component més del factor Ambiental; que és determinant en els processos en evolució com ho és l’Ecosistema Terra.
En endavant, si parem l’atenció a temes sensibles per l’emotivitat que són determinants en escollir el lloc per viure, i altres discursos Mediterranis que parlen de qualitat de vida, benestar i Biohabitabilitat, probablement accedirem a fer una aportació tècnica que resulti interessant en aquesta nova etapa d’apoderament de la informació per la ciutadania, aportant coneixement i interpretant en clau emotivo-arquitectònica i emotivo-urbanística els nous anhels.
Aquesta Jornada L’AGROECOLOGÍA URBANA, UN INDICADOR DE SALUT reivindica la Biodiversitat a la Ciutat, aposta pel manteniment i la protecció de l’activitat productiva agrícola present a l’entorn urbà com a garantia de Salut i Higiene Socioambiental, i proposa revertir la tendència indiscriminada de l’urbanisme clàssic a expulsar elements que poden significar vincles amb la Terra.

Programa

Consulteu aquí el programa complet

Vegeu els vídeos de la jornada clicant aquí

Per veure els vídeos necessiteu el reproductor Real Player. Descarregar

Introducció: Toni Solanas, arquitecte i President d’AuS

Bloc 1

Dr. Ángel Calle Collado, professor del Instituto de Sociología y Estudios Campesinos (ISEC) de la Universidad de Córdoba.
Ponència: L’Agroecologia i la Sostenibilitat Urbana

Dra. Cynthia Echave, arquitecta, coordinadora de projectes vinculats amb mobilitat i espai públic, urbanisme i espais verds a l’Oficina d’Ecologia Urbana de Barcelona
Ponència: La cerca de nous espais de convivència

Elisabet Silvestre, Doctora en Biologia i Experta en Biohabitabilitat. Hàbitat Saludable.
Ponència: Projecte d’Urbanització amb criteris de Geobiologia, Biohabitabilitat i la Sostenibilitat a Múrcia

Bloc 2

Sandra Bestraten, arquitecta, professora de l’ Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, UPC
Ponència: La Fitodepuració com una via de gestió sostenible dels residus urbans i Sostenibilitat Urbana a Medellín

Lluís Grau, arquitecte, vocal d’AuS, i Pep Riera, pagès co-fundador d’Unió de Pagesos
Ponència: Projecte de Ciutat estratificada en vertical amb Hivernacles Productius i embornals de Co2

Debat obert amb convidats a la Fila Zero
Modera: Sergi Lopez-Grado i Padreny, arquitecte, Vocal de la Junta d’AuS

6 comentaris. Leave new

  • Me parece muy interesante la jornada que llevarán a cabo sobre agroecología urbana, y debido a que por el momento resido en México me será imposible asistir. Sin embargo me gustaría recibir, en caso de que sea posible, los resultados de las jornadas.
    Sin más por el momento les deseo mucha suerte en el desarrollo de las jornadas y espero su respuesta. Saludos, Rosalía

  • Maria Rosa Bonet
    juny 22, 2011 10:59 am

    Acabo d’inscriure’m a la Jornada del dia 28, podeu confirmar quina és exactament l’hora d’inici?
    Al començament de la informació diu a les 18:00
    Al cartell apareix les 18:30

    Gracies

  • Carlos Frigola Castillón
    juny 22, 2011 6:34 pm

    Al igual que Rosalía Fernández considero muy interesante esta jornada sobre agroecología urbana, no pudiendo asistir por razón de desplazamiento. Agradeceria, si es posible, recibir las ponencias de la jornada.
    Cordialmente
    Carlos Frigola

  • Isabel Torres
    juny 28, 2011 4:14 pm

    Em vaig inscriure a la jornada d’agroecologia urbana però per motius d’última hora no hi podré assistir. M’alegra saber que penjareu el vídeo de les ponències, no m’ho vull perdre. Gràcies

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.