Visita a l’Institut de Recerca Sant Pau

Lloc: Carrer de Sant Quintí, 77, 08041 Barcelona (mapa)
Data: divendres 22 de març de 2019, 16:00h

Estem preparant una visita al nou Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau de la mà de la Teresa Batlle, arquitecta integrant de l’equip que ha realitzat el projecte, del despatx PichArchitects.

És un edifici concebut com una infraestructura tecnològica amb uns paràmetres de sostenibilitat global que li confereixen un elevat confort i funcionalitat, un òptim comportament ambiental, la reducció de costos i consums, tant de materials com energètics, i una òptima funcionalitat, considerant tot el cicle de vida, tant dels materials com del propi edifici.

L’edifici s’organitza amb volums de geometria clara que fan de mediadors entre el traçat viari de la ciutat i el recinte hospitalari, convertint-se en un dels seus accessos principals.

La façana és simple i eficient, feta de plafons sándwich amb un bon aïllament. Aquests plafons estan protegits per una pell ceràmica i tecnològica feta de gelosia, amb la mateixa gamma cromàtica que els pavellons històrics de l’hospital modernista. Aquesta pell produeix una dràstica reducció de la demanda energètica (en un edifici amb càrregues tèrmiques interiors molt significatives). Al seu torn, permet l’entrada de llum natural i les vistes i garanteix la privacitat als investigadors.

Actualment s’està tramitant l’obtenció del certificat ambiental LEED Plantium per a aquest edifici.

Al següent enllaç hi trobareu més informació sobre el projecte:

Institut de Recerca Sant Pau

Si voleu venir, envieu-nos un mail  amb les vostres dades (nom i telèfon) a

auscatalunya@coac.cat

Aquesta visita és gratuïta per a membres de AuS, i té un cost de 5 euros (que es podran abonar en metàl·lic el mateix dia de la visita) per a la resta de visitants. La durada prevista de la visita és de 1,5 hores.

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.