VI Congrés d’Arquitectura i Salut: els espais com a eina de salut

Data: Dimecres, 9 juny, 2021

Horari: 8.30 a 19.30h

Amb l’arribada del virus del Sars-COV-2 i la malaltia de la COVID-19, els habitatges han pres protagonisme, actuant com a veritables refugis. Mai abans la població actual havia estat tantes hores a casa. L’experiència ha evidenciat el paper de la llar com a espai on es desenvolupa la vida. Les dimensions, comptar amb llum natural, amb espais exteriors, la ventilació o la flexibilitat dels espais han estat factors que han determinat la vivència d’aquest període, posant de manifest com els sectors socials més vulnerables han estat els més desfavorits.

També l’arquitectura hospitalària ha necessitat disposar de nous espais per assumir l’emergència sanitària. I amb la tornada a l’activitat després de l’alerta sanitària han estat els edificis de treball que estan al punt de mira, de com aconseguir garantir la seguretat de les persones en front al virus i alhora garantir la qualitat de l’ambient interior.

Sostenibilitat, Salut i Seguretat han d’anar de la mà. Aquest és un moment per abordar l’edificació en aquests termes, on la mirada holística prengui rellevància a fi d’avançar cap a edificis i ciutats més humanes, saludables, productives, autosuficients, naturalitzades, que responguin a les necessitats per viure una vida plena.


Espais com a eina de salut
Per aprofundir i debatre en tots aquests aspectes, el proper 9 de juny tindrà lloc la sisena edició del Congrés d’Arquitectura i Salut, organitzat per l’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del COAC, el Grup de Treball d’Arquitectura i Salut del COAC, juntament amb Bioarquitectura Mediterrània (BaM) i l’Associació d’Estudis Geobiològics (GEA).

El Congrés s’estructura en 2 blocs que inclouen una conferència i taula rodona cada un. La primera part girarà al voltant dels “Edificis més sostenibles, saludables i integradors” i la segona serà sobre la “Qualitat de l’ambient interior com a promoció de la salut.

Aquesta edició del Congrés és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Consulta el programa


15 anys del I Congrés Internacional de Salut i
Hàbitat
L’any 2006, el COAC i el CCCB van acollir el I Congrés Internacional de Salut i Hàbitat, organitzat per l’Associació GEA. Per commemorar el 15è aniversari, enguany el Congrés d’Arquitectura i Salut utilitza la mateixa imatge d’aquell primer congrés, el qual, per a molts, va significar la iniciació del món de la salut en relació a l’hàbitat. Amb els anys, el COAC continua amb el seu compromís envers la ciutadania de vetllar per la salut i benestar de les persones a través de l’arquitectura.

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.