GT5
SALUT

Salut en sintonia amb la descarbonització i circularitat:
Aterra la transició, interpel·la, sigues part del canvi!

Coordinador/a Grup:

Sonia Hdez-Montaño Bou y Toni Escudé

Contacte:

aus.gruptreball5@gmail.com

OBJECTIU

En la transició cap a una arquitectura descarbonitzada i circular, s’evidencia que hi ha més indicadors que han de reavaluar-se. En el GT5 visibilitzem totes aquelles variables que tenen a veure amb l’arquitectura saludable; des de les emissions dels materials fins a aspectes de llum circadiària. Ens basem en els criteris físics, químics, biològics i psicosocials que formen part dels processos de disseny, per a alimentar a les eines i processos en aquesta transició cap a una nova cultura arquitectònica més sostenible i saludable.

OBJECTIU

En la transició cap a una arquitectura descarbonizada i circular s’evidencia que hi ha més indicadors que han de reavaluar-se. En el GT5 visibilitzem totes aquelles variables que tenen a veure amb l’arquitectura saludable; des de les emissions dels materials fins a aspectes de llum circadiària. Ens basem en els criteris físics, químics, biològics i psicosocials que formen part dels processos de disseny, per a alimentar a les eines i processos en aquesta transició cap a una nova cultura arquitectònica més sostenible i saludable.

EN QUÈ ESTEM TREBALLANT

Estem analitzant les diferents regulacions sobre compostos orgànics volàtils que es troben vigents a Europa, amb l’objectiu de determinar quina seria l’opció més adequada per a implementar a Espanya. També estem considerant la possibilitat d’incorporar criteris de salut en el llibre de l’edifici actual.

EN QUÈ ESTEM TREBALLANT

Estem analitzant les diferents regulacions sobre compostos orgànics volàtils que es troben vigents a Europa, amb l’objectiu de determinar quina seria l’opció més adequada per a implementar a Espanya. També estem considerant la possibilitat d’incorporar criteris de salut en el llibre de l’edifici actual.

QUÈ HEM ACONSEGUIT

La nostra recerca i divulgació en congressos d’Arquitectura i Salut, que ja ha celebrat 7 reeixides edicions, recolzen la nostra cerca de solucions. Així mateix, ens trobem entre un grup de persones amb interessos afins que defensen la mateixa causa, la qual cosa enforteix encara més el nostre compromís.

QUÈ HEM ACONSEGUIT

La nostra recerca i divulgació en congressos d’Arquitectura i Salut, que ja han celebrat 7 reeixides edicions, recolzen la nostra cerca de solucions. Així mateix, ens trobem entre un grup de persones amb interessos afins que defensen la mateixa causa, la qual cosa enforteix encara més el nostre compromís.

PROJECTES REALITZATS

Dins de la trajectòria del grup de treball de salut i arquitectura s’han aconseguit diversos assoliments: la creació de la Comissió Gestoria de la Societat Catalana d’Arquitectura i Salut dins de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i el suport a la creació de la SOCSA (Societat Catalana de Salut Mediambiental). S’ha aconseguit que s’alliberi l’eina “espais interiors saludables” de la OCT i que estigui oberta a tots els col·legiats. Tanmateix, s’han impulsat campanyes de sensibilització a la ciutadania sota el lema “invertir en arquitectura és millorar la teva salut”, que compta amb 6 vídeos divulgatius, fulls de mà i una campanya que acompanya els estands del COAC en fires i esdeveniments. També s’han realitzat taules de debat específiques sobre pintures, tecnologies de telecomunicacions, i evidentment els Congressos d’Arquitectura i Salut.

PROJECTES REALITZATS

Dins de la trajectòria del grup de treball de salut i arquitectura s’han aconseguit diversos assoliments: la creació de la Comissió Gestoria de la Societat Catalana d’Arquitectura i Salut dins de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i el suport a la creació de la SOCSA (Societat Catalana de Salut Mediambiental). S’ha aconseguit que s’alliberi l’eina “espais interiors saludables” de la OCT i que estigui oberta a tots els col·legiats. I s’han impulsat campanyes de sensibilització a la ciudadania sota el lema “invertir en arquitectura és millorar la teva salut”, que compta amb 6 vídeos divulgatius, fulls de mà i una campanya que acompanya els estands del COAC en fires i esdeveniments. També s’han realitzat taules de debat específiques sobre pintures, tecnologies de telecomunicacions,i evidentment els Congressos d’Arquitectura i Salut.

ÚLTIMES ACTIVITATS

SEGÜENT REUNIÓ

Els grups de treball estan destinats als membres de AUS. No obstant això, si és del teu interès ser membre, et convidem a participar i assistir a una reunió del nostre grup de treball sense agrupar-te. La majoria de les nostres reunions es realitzen online.

Per a sol·licitar l’enllaç d’accés, si us plau envia un correu a aus.gruptreball5@gmail.com.