Xerrada sobre els camps electromagnètics induïts

Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
Data: dijous 23 de Gener de 2014, 18:30h

Vídeo de la jornada

 

Els impactes dels camps electromagnètics induïts i dels nous comptadors elèctrics.

Us proposem una xerrada amb dos ponències a càrrec de membres de l’associació ENSALUT

Hi participaran:

Sr. Manuel de Zarobe, president de l’Associació Ensalut:

Els camps electromagnètics induïts i la seva influència en la qualitat de l’espai públic, edificis públics i habitatge

La política de la governança radioelèctrica de la Generalitat de Catalunya té com a principal objectiu la coordinació de les seves polítiques en matèria de comunicacions electròniques i de medi ambient. En aquest marc, s’està desenvolupant el “Projecte de la Governança Radioelèctrica” que consisteix en l’el·laboració del mapa radioelèctric del nostre país, mitjançant la presa d’una gran quantitat de mesures del camp electromagnètic a diferents punts de l’espai públic, edificis públics i habitatges. És farà una descripció de l’estat actual d’aquest Projecte al municipi de l’Hospitalet de Llobregat.

També es farà una reflexió sobre la normativa que s’està aplicant i els dubtes que genera a les mateixes administracions europees (Parlament Europeu i Consell d’Europa), arran de la publicació d’un seguit d’estudis sobre la influència dels camps electromagnètics sobre la salut.

 

Sr. Eduard Antequera, vocal de l’Associació Ensalut

Els nous comptadors de la llum amb tecnologia PLC, el seu impacte sobre la salut pública i  les seves implicacions socioeconòmiques

És molt difícil parlar dels problemes de salut pública generats per l’ús de la tecnologia PLC a través dels nous comptadors de la llum telegestionables perquè no s’han realitzat estudis d’impacte sobre la població a mig i llarg termini, i perquè  fins ara no s’havien utilitzat a escala massiva.

En aquest i altres casos, a la indústria, obligada a realitzar aquests estudis d’impacte, tàcitament, se l’eximeix d’aportar la càrrega de prova respecte a la innocuïtat de les noves tecnologies i productes que treu al mercat.

Com a conseqüència, la població paga amb la seva salut (DDT, plom, asbest…) per l’incompliment d’un PRINCIPI DE PRECACUCIÓ que diversos organismes oficials europeus i resolucions com la 1815 insten a aplicar.

L’associació ENSALUT ha iniciat una campanya informativa sobre els nous comptadors telegestionables, que permet obtenir dades significatives sobre el deteriorament de la salut de molts usuaris d’aquests nous comptadors des de la seva instal·lació, a més de casos d’augment desproporcionat i injustificat de la factura de la llum.

Com a conclusió, l’associació ENSALUT reclama que s’exigeixi l’aplicació d’una tecnologia segura com la fibra òptica (opció adoptada a Alemanya i Holanda), i s’estableixi un llei estatal que contempli els criteris de la bioconstrucció.

La durada de cada ponència és de 30 minuts, i comptarem amb 30 minuts més per un espai de debat, amb la intervenció de ponents, fila 0 i assistents

http://espainetsalut.wordpress.com

http://www.peccem.org (Plataforma Estatal Contra la Contaminación Electromagnética, a la que pertany ENSALUT)

Telegestion

 

2 comentaris. Leave new

  • Bon dia ,
    Com a Geobiòleg m’agradaria poder assistir a la xerrada que organitzeu aquest dijous vinent a les 18,30 i m’agradaria saber si encara queden places.
    Moltes gràcies per la vostra atenció i esperant la vostra resposta, rebeu una cordial salutació.
    Pere León

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.