Acte a la ILP – dació en pagament. Manifest i adhesions

Manifest elaborat per a l’acte a favor de la ILP celebrat el 10 de maig al COAC
SI TU TAMBÉ VOLS RECOLZAR LA INICIATIVA, SIGNA LA ILP CLICANT AQUÍ

Els sotasignants volem manifestar:

Que en aquest quart any de crisi immobiliària i financera el desenvolupament depredador de les transformacions urbanístiques ha tingut l’habitatge com a bé de consum i ha convertit en mercaderia el que és un dret. Mercantilitzar l’accés a l’habitatge ha estat el motor d’un creixement econòmic que ara es constata irreal.

El dret a l’habitatge és un dels pilars principals d’una societat justa perquè és la porta d’accés a altres drets com la salut, o l’educació. Aquest pilar ha quedat greument debilitat pels errors d’un model aplicat per les institucions públiques al dictat del poder econòmic i financer.

Un model que ha obviat els problemes socioambientals i que ens depara un futur molt difícil i injust: una xifra creixent d’aturats que ja sobrepassa els 5.6 milions i que afecta el 45% dels joves, una de les taxes d’abandonament escolar més elevades d’Europa, uns índexs alarmants de pobresa infantil o una escletxa social cada dia més irreversible.

El dret a l’habitatge ha estat un dels que han sortit més malparats de les polítiques aplicades durant dècades i que, en els darrers quatre anys, han provocat el desnonament de centenars de milers de famílies, obligades a abandonar les seves llars sense alliberar-se d’un deute de per vida.

Per tot això, diem PROU!. NO PERMETEM QUE ENS HIPOTEQUIN LA VIDA! ÉS HORA DE GENERAR UNA NOVA CULTURA BASADA EN UN MODEL SOCIAL I MEDIAMBIENTAL SOSTENIBLE.

Com a representants de diversos col·lectius professionals d’arquitectes, antropòlegs, geògrafs, de l’àmbit de la salut, economistes i mediambientalistes i de drets socials, de les escoles d’arquitectura ens trobem a la plaça Nova, davant la seu central del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, per expressar el nostre recolzament total a la tasca de la PAH (Plataforma d’Afectats per les Hipoteques) i ens adherim a la seva crida per reunir, abans del 31 d’octubre, les 500.000 signatures necessàries per a presentar la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la dació en pagament retroactiva, l’aturament dels desnonaments i el foment de l’habitatge social en règim de lloguer.

S’han adherit, de moment:

– Col·legi d’Arquitectes de Catalunya COAC.

– Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. AUS.

– Sindicat d’arquitectes.

– El director de l’ Escola Técnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Ferran Sagarra, ETSAB, UPC.

– El director de l’ Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, Víctor Seguí, ETSAV, UPC.

– Col·lectiu PUNT 6.

– Sostre Cívic.

– Institut Català d’Antropologia. ICA.

– GREDS-Emconet

– Grup de Recerca de les Desigualtats en Salut. UPF

– Centre d’Anàlisi i programes Sanitaris. CAPS.

– Programa de Recerca i Transformació Urbana en la Societat del Coneixement IN3- UOC.

– Grup de Recerca Cultures Econòmiques Alternatives IN3-UOC.

– Research and Degrowth.

A l’acte intervindran Raquel Rolnik, Relatora Nacions Unides amb un vídeo projectat a la façana del COAC, Ada Colau de la PAH, Daniele Porretta del Sindicat d’Arquitectes, Isabel Martinez Stolcke, de l’agrupació AUS del COAC.

10 de maig al COAC, a les 19.00, plaça Nova 5. Barcelona

Per mes informació : Horacio Espeche Sotailo 622 064 565.

Agrupació AUS del COAC.

2 comentaris. Leave new

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.