Blue Sky Living, the architecture of Helliwell + Smith

BCN lecture poster image
Data: 7 maig 2013, a les 18:30
Lloc: Altell del COAC, plaça Nova 5

Xerrada amb l’arquitecte canadenc Bo Helliwell  www.blueskyarchitecture.com  (Bo Helliwell y Kim Smith), especialistes en construcció en fusta. Es tracta d’una conversa sobre biomímesis (Un  cop d’ull  al bio-mimetisme en l’art, la medicina, el disseny, etc) i el seu treball.


Blue sky architecture és el nom del despatx fundat per Kim Smith i Bo Helliwell. Tenen les seves arrels al moviment “hippie” dels anys 60, quan el Bo Helliwell se’n va anar a viure amb un grup d’amics a una illa que aleshores era quasi deshabitada. Van col·laborar a establir-hi una comunitat autosuficient “back to the land”, gairebé desendollada de les xarxes de comunicació i transport.

Hornby Island és avui coneguda per les construccions organicistes d’aquest moviment gràcies a la investigació i documentació que Bo Helliwell va realitzar per a la Architectural Association en els anys 70.

Helliwell i Smith es consideren hereus de la tradició orgànica del Modernisme. Han estat profundament involucrats en la ecologia i la topografia de la Columbia Britànica meridional i la seva relació amb el mar, el bosc i les roques. Han incorporat els principis del moviment Arts and Crafts i del Modernisme en els projectes d’habitatges unifamiliars i els han enriquit amb altres principis com consciència ecològica, respecte pel lloc i pel programa, coherència constructiva i intel·lectual, i apropament entre humanitat i natura.

Recentment han estat guardonats amb el B.C. Design award atorgat pel Canadian Wood Council, i acaben de publicar aquest llibre:

BCN lecture poster image

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.