El procés de codisseny de l’edifici de cohabitatge Cirerers

explorant els límits de la construcció en fusta, l’eficiència energètica i l’economia

Lloc: sessió oberta online 

Data: dimarts  16 de març, de 18:30 h a 20:30

Jornada a càrrec de Diego Carrillo (arquitecte) i David Fernàndez (enginyer) , membres de  Celobert, l’equip redactor del projecte de  l’edifici de cohabitatge Cirerers, de 32 habitatges socials a Nou Barris (BCN).


Promogut per la cooperativa en cessió d’ús Sostre Cívic, el projecte va guanyar el concurs  de solars per cohabitatge llençat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2017.


El projecte és resultat d’una aposta valenta per l’ecologia i la vida comunitària, en un barri situat en els límits de la ciutat de Barcelona.  En la presentació es compartirà quin ha estat el procés de disseny de l’edifici i en particular el diàleg estret i sempre complexe entre l’arquitectura i l’enginyeria.


Amb les seves 8 plantes és avui l’edifici de fusta  més alt de l’estat. Ha estat  dissenyat sota criteris de construcció sostenible basats en l’estàndard Passivhaus i en l’ús de materials de baix impacte ambiental, i  és resultat d’un procés participatiu amb les futures usuàries. 

Tot plegat una aposta innovadora que fa avançar el sector cap a la lluita contra el canvi climàtic i la defensa del dret a l’habitatge i a la ciutat.

El programa és el següent:

18:30h    Presentació a càrrec de Toni Escudé, vocal de la junta de AuS

18:35h     Explicació del projecte a càrrec de:

Diego Carrillo, arquitecte i  David Fernández, enginyer

20:00h    Debat i preguntes

20:30h    Cloenda

La sessió es podrà seguir en directe a través del següent enllaç.

3 comentaris. Leave new

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.