El sector de l’edificació pot contribuir a mitigar el canvi climàtic?

Aquesta és la pregunta que va donar títol a la sessió que AuS va organitzar al congrés WSB 14 celebrat el passat mes d’octubre a Barcelona, aquest cop a la seu del COAC a Barcelona.

Data: dimecres 28 de gener de 2015

canvi_climatic2

La sessió es va dissenyar com un intercanvi de coneixements per mirar de trobar les estratègies apropiades per a abordar els efectes del canvi climàtic.

Hem de combinar coneixement i experiència per tal d’obtenir resultats tangibles de mitigació i al mateix temps trobar algunes directrius.

Comptarem amb la presència de:

  • Núria Pedrals, presidenta de AuS, que presentarà la jornada
  • Salvador Samitier, Llicenciat en Ciències Químiques (especialitat Bioquímica) per la Universitat de Barcelona, és també Màster en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i diplomat en Afers Europeus pel Ministeri d’Afers Exteriors i el Patronat Català ProEuropa. Des de l’1 de setembre de 2009, està al capdavant de la Oficina Catalana del Canvi Climàtic 

La oficina del canvi climàtic, amb un clar coneixement de quins son els principals actors que col.laboren al canvi climàtic, ha establert una sèrie d’accions i objectius de mitigació de cara als propers anys, especialment al sector de l’edificació. Ens presentarà l’estat de consecució d’objectius a dia d’avui i els nous reptes que hem d’encarar en els propers anys.

 

  • Iván Muñiz. Doctor en Economia Aplicada per la UAB, professor titular d’ Economia Urbana a la UAB, especialista en economia urbana i sostenibilitat urbana, amb publicacions a Urban Studies, Landscape and Urban Planning, Urban Geography, entre d’altres

Ens presentarà dades actuals dels  consums i de la petjada ecològica de les ciutats.  

La visió global de la ciutat i el seu creixement desaforat previst per als propers anys obliga a prendre mesures dràstiques, en temes de mobilitat, habitatge, serveis, energia, etc.. L’Urbanisme del futur no pot obviar totes aquestes qüestions.

 

  • Fabián López. Dr Arquitecte. Soci fundador de Societat Orgànica Consultora Ambiental. Professor de diversos cursos de formació a l’Escola SERT del COAC , Formador de Formadors en temes de Certificació Energètica per l’IDAE.

  • Cloenda Lluis Comerón, president del col.legi d’arquitectes

Des de l’edificació i la construcció, concretament, que s’ha de fer?

Quin paper hi juga la rehabilitació?

La Directiva europea, preveu que en els propers anys, els edificis de nova construcció hauran de ser de consum gairebé nul.

Com es tradueix això en termes de demanda energètica en els nous edificis?

Com es poden construir edificis de consum gairebé nul en clima mediterrani?

 Vídeo de la jornada

 

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.