Cap a un nou model energètic: situació actual i possibles estratègies en defensa de les energies renovables

font wikipedia

Lloc: Sala d’actes del COAC , plaça Nova 5
Data: dimecres 9 de juliol de 2014, 18:30 h

El desenvolupament i la implantació de les energies renovables és una bona manera de contribuir a l’estalvi energètic en general, i en particular quan s’aplica als edificis, industries etc.., i pot impulsar el foment de l’autonomia energètica.

Actualment, el govern de Madrid està preparant una llei que no solament no ajuda a la implantació i desenvolupament de les renovables sinó que inclús “penalitza” la seva instal•lació.

El lobby elèctric pressiona per a que s’aprovi aquesta llei malgrat la oposició de grups “ecologistes” i els dubtes i oposició de la comunitat europea.

Amb aquest panorama, què podem fer des de les associacions de professionals o a nivell individual?, què fan altres països europeus?, quins son els punts essencials d’aquest projecte de llei que fan que sigui tant lesiva pels interessos de les renovables i de l’estalvi energètic en general?, quins factors econòmics contribueixen a la posició de les grans companyies elèctriques? , les cooperatives de comercialització son una alternativa?, que signifiquen?..

Presentació de l’acte a càrrec de Núria Pedrals, arquitecta i Presidenta de AuS

Energia i democràcia: construint la nova cultura energètica, a càrrec de Albert Puig, enginyer industrial, especialista en energies renovables i soci fundador de Renòwatt, enginyeria especialitzada en gestió energètica i sistemes de generació activa d’origen renovable.
http://www.renowatt.es/

Defensa d’un nou model energètic: anàlisi d’accions professionals i ciutadanes, a càrrec de Dolors Clavell, membre del Consell rector de SOM ENERGIA SCCL., advocada, especialista en dret administratiu. Titular despatx CLAVELL Advocats.
Professora en diferents màsters universitaris en matèria d’urbanisme, habitatge, gestió urbana. Autora de diverses publicacions i articles especialitzats.
http://www.somenergia.coop/

torn de preguntes

1 comentari. Leave new

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.