Presentació de l’estudi “Re-habilitació exprés per a llars vulnerables. Solucions de baix cost”

Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
Data: dimecres 28 de febrer de 2018, 18:30h


Presentació de l’estudi “Re-habilitación exprés para hogares vulnerables. Soluciones de bajo coste”, dirigit per Margarita de Luxán, Dra. arquitecta i catedràtica de la Universidad Politécnica de Madrid a la ETSAM.

L’objectiu de l’estudi és avançar cap a possibles millores en les condicions de benestar tèrmic i en l’avaluació del consum en climatització dels habitatges de famílies en situació de pobresa o vulnerabilitat energètica , així com proporcionar solucions de baix cost, d’aplicació ràpida i senzilla, que millorin les condicions de confort d’aquestes persones.

A partir d’una anàlisi prèvia de les condicions de les construccions i les llars en quatre ciutats seleccionades per la seva representativitat climàtica i poblacional (Barcelona, A Coruña, Madrid i Sevilla), es plantegen una sèrie d’indicadors característics de les situacions de pobresa energètica . Es recullen dades climàtiques, demogràfiques, econòmiques i socials, junt amb característiques dels habitatges, que reflecteixen les diferències en les quatre ciutats en quant a les seves circumstàncies de composició i tinença de les llars, edat i estat de l’edificació, instal·lacions existents, etc., el que implica actuacions i resultats diversos.

Es planteja una forma d’abordar la pobresa energètica diferent de l’habitual rehabilitació energètica i integral dels edificis residencials. Partint de les característiques específiques dels habitatges, es proposen solucions que millorin les condicions de benestar, de manera individual, amb intervencions de baix cost i de ràpida aplicació, i que no comprometen futures actuacions integrals

El catàleg de solucions constructives ha permès identificar les que es consideren de major viabilitat, i deixar-les reflectides en 77 fitxes, amb informació de les cases comercials distribuïdores i les dades tècniques necessàries per avaluar la seva idoneïtat.

Comptarem amb exemplars impresos per la presentació, però també us podeu descarregar el llibre de forma gratuïta al següent enllaç:

http://csfundaciongnftest.cloudapp.net/ca/publicacion/rehabilitacio-expres-per-llars-vulnerables-solucions-baix-cost/

A més, comptarem amb la presència de professionals del sector que ens explicaran la situació de la pobresa energètica i les accions que es duen a terme per combatre-la.

El programa és el següent:

18:30h Presentació i benvinguda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta de AuS

18:35h Carme Trilla, economista, experta en polítiques d’habitatge i presidenta de la Fundació Hàbitat 3 , presenta “Habitatge i vulnerabilitat”

19:00h Josep Maria Montaner, Dr. arquitecte, actual regidor d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, ens explicarà les accions que s’estan duent a terme per fer front a la pobresa energètica a Barcelona

19:25h Margarita de Luxán, Dra. arquitecta i catedràtica de la Universidad Politécnica de Madrid a la ETSAM, presenta l’estudi “Re-habilitación exprés para hogares vulnerables .Soluciones de bajo coste”

20:10h Martí Solà, enginyer industrial i director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, esposarà el pla i les accions que la Fundació ha posat en marxa respecte a la pobresa energètica.

20:20h Horacio Espeche, arquitecte, ens parlarà de la feina que des de la Fundació Foment de l’Habitatge Social es fa per millorar els habitatges de persones i famílies vulnerables, i de les dificultats que comporten la realització d’algunes intervencions.

20:30h Torn obert de preguntes

L’accés és gratuït, però per motius d’aforament podeu fer la vostra inscripció al següent link:

https://www.arquitectes.cat/ca/aus-inscripcio-jornada-estudi-rehabilitacio-expres

En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través de l’streaming del COAC
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/coac/

US HI ESPEREM!

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.