Presentació de Profusta, plataforma pel coneixement, promoció i defensa del món de la fusta

Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
Data: dilluns 11 de desembre de 2017

La finalitat de la plataforma/associació es:
1. Crear l’espai col·laboratiu del sector de la construcció sostenible en fusta en la seva representació d’agents més amplia, des de l’arbre en peu fins al producte final acabat.
2. Incidir en tot el cicle de vida dels materials constructius: la seva generació, el transport, la seva vida útil i el manteniment i finalment la seva desconstrucció i reutilització.
3. Contribuir a definir l’argumentari dels beneficis de la construcció en fusta, per anar creant l’imaginari col·lectiu sobre els edificis de fusta en la construcció actual i futura així com de les seves prestacions i avantatges.
4. Crear la plataforma de referència del sector de la construcció sostenible en fusta que permeti disposar d’un catàleg actualitzat de professionals, empreses, materials, edificis, solucions constructives, assajos, innovació i tots els aspectes relacionats amb la construcció sostenible en fusta.
5. Col·laborar amb els diferents agents, entitats i institucions implicades en la construcció sostenible en fusta en la planificació i adaptació del sector al creixement de la construcció en fusta de les properes dècades, des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Ens explicaran les idees, reflexions, somnis, realitats,… i animaran a formar part de l’associació

18:30h Presentació a càrrec de :

Jorge Blasco, arquitecte i consultor d’estructures, professor associat al Departament d’Estructures de l’ETSAB, amb assignatures de formigó i fusta.
És vocal de l’Area Tècnica de ACE (Associació de Consultors d’Estructures), de la que es soci, i vocal de Materials Tradicionals i Estructures de REHABIMED

Pere Linares, llicenciat en ciències empresarials i ciències econòmiques (MBA) Actualment és gerent de l´empresa House Habitat, Casa Pasiva,S.L. dedicada a la construcció BIOPASIVA d´habitatges en fusta a Catalunya i Balears. Especialitzat en construcció amb Entramat Lleuger (Timber Frame) i en Contralaminat(CLT)

Federico Pesl, arquitecte. Des de l’any 2010 estableix Amomicasa i completa la seva formació amb el Máster en Bioconstrucció (Universitat de Lleida – Instituto Español de Baubiologie) per incorporar criteris de salut més estrictes en el disseny. L’aprofundiment sobre els beneficis de la fusta i la verificació dels alts estàndards que permet aconseguir, l’ha portat a transformar Amomicasa en un despatx d’arquitectura dedicat principalment a la construcció en fusta.

Salvador Ordóñez, com a Coordinador General del Gremi Fusta i Moble de Catalunya, impulsa el projecte FUTUR SECTOR FUSTA per posar en valor la fusta en tota la seva cadena, valoritzant les seves potencialitats intrínseques com a material i connectant tota la cadena de producció.

20:30h Cloenda

 

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.