V Setmana de la fusta

Equip TO

Presentació del llibre “Upcycling wood”, presentació del projecte de l’equip TO (ETSAV) al Solar Decathlon 2019 i presentació del catàleg d’obres PROFUSTA a la sala d’actes del COAC, plaça Nova 5

Entre els dies 19 i 28 d’octubre es va celebrar la V setmana de la fusta. AuS hi va col.laborar en les següents activitats:

Dilluns 22 d’octubre

19:00h : Presentació del llibre Upcycling Wood, de Bruno Sève.

Una guia no exhaustiva dels usos i possibilitats de la fusta recuperada, com a paradigma d’una reutilització responsable. Des de la petita escala, com el mobiliari, fins a una escala mitjana, amb la seva utilització en interiors i en façanes

Participen:

Bruno Sève, autor i arquitecte

Esther López Aguilar , arquitecta

Curro Claret, dissenyador industrial

Col.laboren:

Salvador Ordóñez, Gremi Fusta i Moble

Toni Solanas: BaM / Icaria Editorial /AuS

Upcycling Wood_cartel

 

Dimarts, 23 d’octubre

18:30 Presentació del projecte de l’equip TO (ETSAV) a la competició Solar Decathlon 2019 a Szentendre, Hongria.

Des de 2002, el Departament d’Energia dels EEUU promou una competició internacional universitària anomenada Solar Decathlon.

Els objectius de la competició es centren en la investigació, la innovació, el disseny i la posterior construcció de projectes d’habitatge energèticament autosuficients i habitables amb l’energia solar com a principal protagonista. Tanmateix, la competició s’emmarca en un context en el qual l’estudi i la recerca dels límits de la sostenibilitat i l’eficiència són els pilars principals dins del marc de l’arquitectura, l’enginyeria i la construcció.

L’ETSAV ha estat un cop més seleccionada per participar en la propera edició del Solar Decathlon 2019. L’equip To neix amb l’objectiu de recuperar la relació simbiòtica entre societat i territori, el prototip que es presentarà al concurs com agent modificador del metabolisme urbà, amb la participació d’empreses especialitzades en la construcció sostenible.

A càrrec de:

Coque Claret, ETSAV

Elies Casanova, ETSAV

Clara Castellote, ETSAV

Martí Obiols, ETSAV

19:30 Presentació catàleg d’obres PROFUSTA

La construcció en fusta és una tendència evident a l’alça. La construcció de tot tipus d’edificis amb estructura de fusta s’està incrementant els darrers anys, i la previsió és de que continuarà en augment dins dels nous paràmetres de la construcció saludable i sostenible dels edificis de consum energètic quasi nul.

Davant d’aquesta construcció emergent, es fa necessari disposar d’informació per tal de poder analitzar i millorar la qualitat. Amb la voluntat de comptar amb un registre de les obres i les tipologies constructives que hi ha a Catalunya actualment, des de PROFUSTA s’està elaborant un catàleg d’edificacions en fusta en la seva totalitat o parcialment.

En una primera fase, s’està treballant per localitzar i identificar els habitatges de nova construcció o rehabilitació amb estructura de fusta en l’àmbit geogràfic de Catalunya. En fases posteriors es preveu poder fer un estudi més detallat de cada edificació per obtenir una informació més detallada i poder-la classificar per complir l’objectiu proposat.

A càrrec de:

Federico Pesl: secretari de PROFUSTA (pendent confirmar)

Salvador Ordóñez, vocal de comunicació de PROFUSTA

enllaç a la fitxa catàleg

http://profusta.org/fitxa-cataleg-profusta/

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.