Visita a l’escola Waldorf El Til.ler (Bellaterra)

Lloc: Carrer d’Apel.les Mestres 11, 08193 Cerdanyola del Vallès (mapa)

imatges de la visita https://photos.app.goo.gl/DRkoMgzeX3AUpvCC7

Dissabte 1 de desembre 2018 visita escola Waldorf El Til.ler, de la mà de Sandra Bestraten, Ignasi Rius i del Daniel Tigges, membre de AuS i autor del projecte junt amb Eduard Balcells Arquitectura+Urbanisme+Paisatge.

La nova escola Waldorf El Til·ler a Bellaterra proposa una expressió espacial contemporània de la pedagogia Waldorf-Steiner.

Els edificis ressegueixen la topografia i es disposen al llarg d’una rambla que desemboca en una plaça oberta al paisatge amb unes vistes excepcionals sobre el Vallès i Collserola. L’accés a l’aula segueix una transició espacial gradual: des de la rambla es baixa o es puja al pati propi de cada edat, es travessa un porxo, un rebedor, i, finalment, s’accedeix a l’aula.

Es reciclen cinc edificis provinents de dos altres solars ocupats actualment per l’escola; es desmunten i es transporten, reconstruint-los en una nova configuració curosament adaptada a les condicions del nou emplaçament -topografia, assolellament, visuals, accessos, vegetació existent.

El nou edifici, que acull educació infantil i espais comuns, concentra els pilars a les façanes, formant uns contraforts entre els quals apareixen alcoves que responen a les necessitats de cada espai. Exteriorment, les alcoves estan contingudes dins d’uns marcs que pauten la façana i redueixen visualment la mida de l’edifici, apropant-la a la dels infants.

La taula d’estació, l’element espacial més singular de la pedagogia Waldorf, organitza les noves aules d’educació infantil. Aquest petit altar on s’expliquen els cicles de la natura es situa focalment, en una alcova que proporciona una llum natural singular -lateral, reflectida i difusa.

La façana deixa de ser un pla per convertir-se en un espai habitat. L’aula esdevé una casa, i l’escola un petit poble damunt d’un turó.

I en aquest enllaç hi trobareu la informació sobre el darrer projecte:

https://drive.google.com/open?id=1-3cXjuDgyJ470kQsHagmbTm_jJ0yVDnv

Informació sobre els mòduls inicials prefabricats amb fusta

https://bharquitectura.wordpress.com/portfolio/escola-waldorf-steiner-el-tiller/

Link a la revista AITIM núm 262 amb un article sobre el projecte: http://infomadera.net/uploads/articulos/archivo_5542_2621016.pdf

 
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.