Participació al II Congrés de Catalunya Circular

El passat 11 de juny, va tenir lloc el II Congrés Catalunya Circular, una trobada anual per abordar l’estat de la regulació en el sector de la construcció i presentar casos d’èxit de bioconstrucció.

La jornada va començar amb una introducció a càrrec de Jade Serra, sòcia a Slow Studio, vocal d’AUS i vicepresidenta del Gremi de Bioconstrucció de Catalunya. Jade Serra va exposar els reptes i les oportunitats de la construcció sostenible i la bioconstrucció.

A continuació, es van presentar casos d’èxit en construcció sostenible. Toni Escudé, vicepresident d’AuS i director de Sostenibilitat de 011H, i Albert Sagrera, soci fundador de la cooperativa d’arquitectes Societat Orgànica i vocal d’AUS, van compartir les seves experiències i projectes innovadors que estan transformant el sector de l’edificació cap a una direcció més sostenible.

El punt culminant de la jornada va ser la taula rodona sobre els reptes i oportunitats en la construcció sostenible, moderada per Jade Serra. Aquesta sessió va comptar amb la participació de destacats professionals del sector com Toni Escudé i Albert Sagrera, en representació d’AUS, Laura Silva del departament de construcció sostenible de l’ITeC, Alfons Güell de Recursos Urbans i finalment, Cristina Sendra, en representació d’EIG/Construcía

Durant la taula rodona, es va abordar com el sector de la construcció ha de treballar per garantir un futur on els minerals i metalls finits es mantinguin en un cicle tancat, evitant la seva conversió en residus. També es va discutir el paper crucial dels biomaterials, com la terra, la fusta i les fibres, per reduir la petjada mediambiental de la construcció.

Aquest congrés ha estat una oportunitat excepcional per compartir coneixements, debatre sobre el futur de l’economia circular i enfortir una xarxa de professionals compromesos amb la sostenibilitat. A través d’aquesta trobada, es van generar noves idees i projectes que sens dubte contribuiran a un futur més sostenible per a Catalunya i més enllà.