CONVOCATÒRIA AuS: PARTICIPACIÓ A ASA-OTOÑO

INTRODUCCIÓ

La Intuïció que és una forma de Coneixement, que per no ser científic i pel fet que s’activa de manera erràtica, té escassa presència i menor rellevància als espais de reflexió i debat més tècnics de l’Arquitectura i l’Urbanisme. Fa pensar que no hem de confiar a la generació Blackberry, equipada amb la seva motxilla pròpia, el rescat de l’escenari de Col·lapse que hem assolit la generació del MONOPOLI banalitzant el Valor del Sòl i contaminant el discurs de l’Habitatge mercantilitzant-lo.

Lluny d’aquesta via, que perpetuaria la tendència recurrent a delegar en altres la resolució dels problemes propis i que pot representar el sortir del foc per caure a les brases, intuïm que ens pot aportar informació determinant fer una Excursió al fora de Camp de la Imatge que és molt més extens que ella mateixa i conté informació rellevant per la Qualitat i la Sostenibilitat de la l’Arquitectura i l’Urbanisme, al recórrer l’àmbit Social, l’Ambiental, el Biòtic, etc.

Per aquesta excursió pot resultar interessant activar un Àgora composat per Processos Participatius oberts i Discursos Ràpids, powered by PechaKucha, que explorin formats lúcids perifèrics que vagin més enllà de les lògiques imperants, que s’estan mostrant poc operatives.

I per això us proposem repensar i debatre, en aquest format inusual i per explorar, l’actualitat, la utilitat, obsolescència, capacitat i necessitat o no a renovar i a actualitzar, els Vincles que es van establir al SXVI, al bressol de l’etapa en que l’Arquitectura esdevé vehicle d’anhels i projectes socials, polítics i econòmics, forjats al Renaixement, i més enrere encara els vincles amb l’ecologia. Anar a l’arrel, als orígens, ens pot donar pistes per traçar un canvi de Cicle, per tractar de passar de ser part del Problema a ser part de la Solució.

CONVOCATÒRIA

Convocatòria exclusiva per a membres d’AuS

AuS convida als seus membres a prendre part en els Processos Participatius i bolcat d’idees i suggeriments a la BOMBOLLA i al seu “Desinflat”, i us encoratgem a elaborar els vostres “Discursos ràpids” en format PechaKucha.

Enviament de propostes

Temàtica: inspireu les vostres presentacions en els quatre àmbits temàtics de la convocatòria:

L’ARQUITECTURA NECESSITA LA CULTURA… LA CULTURA NECESSITA L’ARQUITECTURA?
L’ARQUITECTURA NECESSITA LA SOCIETAT… LA SOCIETAT NECESSITA L’ARQUITECTURA?
L’ARQUITECTURA NECESSITA L’ECOLOGIA… L’ECOLOGIA NECESSITA L’ARQUITECTURA?
L’ARQUITECTURA NECESSITA LA POLÍTICA… LA POLÍTICA NECESSITA L’ARQUITECTURA?

Format: presentació continuada de 20 diapositives de mida 1024 x 768 pxp, a 20 segons cada una. Es farà doncs una ponència de 20×20 segons, total 6min 40 seg

Envieu les vostres propostes a slg@coac.net i sergi.lgp@gmail.com

Termini: 15.11.2011

Les 5 propostes seleccionades seran presentades per l’autor en directe, amb el desplaçament costejat per ASA (segons pressupost), a l’Acte “Pincha la Burbuja!, powered by PechaKucha”, emmarcat en l’OTOÑO ASA, que es celebrarà el proper 2 de desembre de 2011 a la Sala Arquerías de Nuevos Ministerios, al Paseo Castellana, 67, a Madrid.

Comissariat i continguts:
Sergi Lopez-Grado Padreny, arquitecte i vocal d’AuS
Lluís Grau Molist, arquitecte i Vocal d’AuS

Continguts:
Ignasi Sanfeliu Arboix i Josep Maria Torrents, arquitectes i membres d’AuS

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.