GT1
MATERIALS DESCARBONITZATS: TERRA, PALLA, CANYA, ETC

Coordinador/a Grup:

Valentina Li Pluma i Albert Cuchí

Contacte:

aus.gruptreball1@gmail.com

Bangalo – Oriol Rosselló

OBJECTIU

La utilització/reintroducció dels materials i tècniques tradicionals en la pràctica actual de l’arquitectura, a través de la difusió de les seves qualitats i virtuts. Com a materials i tècniques tradicionals, permeten recuperar oficis, amb gran impacte social i territorial (artesania, producció i economia local). Per a aconseguir aquests objectius hem desenvolupat una sèrie d’activitats en l’últim any, de les quals la més impactant sens dubte ha estat l’organització de les jornades de construcció en Terra en l’àmbit de la Fira de Construcció Sostenible de Vic.

EN QUÈ ESTEM TREBALLANT

Estem realitzant recopilatoris de normatives i exemples de construcció tradicional, amb la contribució lliure de tots els interessats.
De cara a l’any 2023, tenim les següents activitats programades. Recerca, cerca i comparació de normatives, recopilació d’un directori d’artesans als quals recórrer si volem utilitzar tècniques tradicionals.

Amb el suport i participació de l’associació GRETA, s’organitzaran jornades sobre les tècniques tradicionals.

Bangalo – Oriol Rosselló

QUÈ HEM ACONSEGUIT

Hem participat activament en la creació del Gremi de la bioconstrucció a Catalunya, que ja compta amb una bona xarxa de suport i contacte, i que va creixent i s’allarga a diverses entitats interessades.

PROJECTES REALITZATS

Per a aconseguir aquests objectius hem desenvolupat una sèrie d’activitats en l’últim any, de les quals la més impactant, sens dubte, ha estat l’organització de les jornades de construcció en Terra en l’àmbit de la Fira de Construcció Sostenible de Vic.

SEGÜENT REUNIÓ

Els grups de treball estan destinats als membres de AUS. No obstant això, si és del teu interès ser membre, et convidem a participar i assistir a una reunió del nostre grup de treball sense agrupar-te. La majoria de les nostres reunions es realitzen online.

Per a sol·licitar l’enllaç d’accés, si us plau envia un correu a aus.gruptreball1@gmail.com.