PRESENTACIÓ 2011-2021

FILOSOFIA

AuS som un grup de col·legiats, diversos i dispersos, procedents de l’exercici lliberal i de la docència, interessats per l’aplicació a l’arquitectura dels principis del desenvolupament sostenible, que ens hem reunit per intercanviar experiències en la nostra feina quotidiana.

Hem constatat que compartim preocupacions, dubtes, curiositat i coneixements.

Preocupació pel que creiem una generalitzada forma de construir molt allunyada dels paràmetres de la sostenibilitat.

Preocupació per una banalització del terme que amaga moltes ignoràncies, i evita un tractament rigorós del tema.

Dubtes pel que fa a l’aplicació mimètica de models de climes freds en països rics.

Dubtes sobre quins sistemes constructius s’adapten millor al nostre clima mediterrani.

Curiositat per endinsar-se en coneixements procedents d’altres disciplines lligades a la sostenibilitat: des de l’ecologia a l’economia, des de la física a la biologia.

Coneixements de gent preocupada fa anys pel tema que sent que treballa desconnectada d’altres companys que segueixen diversos camins d’investigació.

Ens ha semblat que la forma més eficient d’aplegar-nos era constituir una Agrupació dins el CoAC, és per això que volem compartim aquestes preocupacions, dubtes i sabers amb el col·lectiu interessat, que confiem sigueu tots vosaltres.

QUÈ FEM?

El principal objectiu d’AuS és generar debat a l’entorn de la sostenibilitat, un debat productiu que empenyi als diferents actors de la societat (tècnics, col·legi, administracions, consumidors) a millorar les condicions per desenvolupar una arquitectura més respectuosa amb el medi ambient.
1. Actes de formació: xerrades o debats a l’entorn d’un tema concret (Diàlegs, Actes de Butxaca).
2. Canal de comunicació entre els socis: notícies, convocatòries, premis, referències de projectes interessants, webs informatives,etc.
3. Activitats i projectes d’integrants de l’agrupació però també d’agents externs que divulguin l’arquitectura sostenible, tant cap al públic general com per al públic més tècnic.
4. Coordinació amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per tal de potenciar les polítiques sostenibilistes.

REGLAMENT
Descarrega’t el document aquí