El passat 13 de novembre es va dur a terme el taller participatiu Repensant AuS, on vam debatre més a fons sobre els resultats de les enquestes, i com es pot orientar AuS a partir d’aquí.
Consulteu aquí l’informe de la sessió o el resum a continuació:
Resum taller
- Hi ha disparitat d’opinions respecte quina ha de ser la relació que AuS ha de tenir amb el CoAC: des de menys vinculació que l’actual a més.
- Respecte les línies de treball estratègiques proposades per enfocar l’Arquitectura Sostenible del futur engloben temes pròpiament arquitectònics (construcció, rehabilitació…) fins a aspectes nous de cara a reorientar la carrera (relacionats amb els conflictes en el territori, en la societat, relacionats amb la salut…).
- Algunes idees per aconseguir un perfil d’AuS més “públic” són: relacionar-se amb altres col•lectius sense interessos professionals concrets, crear canals de xarxes socials actius, proposar temàtiques específiques noves que interessin a la societat en cada moment…
- Els àmbits temàtics a prioritzar són: energia i eficiència, materials, decreixement general i especialment en l’arquitectura, rehabilitació, reutilització de materials, habitatge, formes d’organització (cooperativisme), alimentació, salut i hàbitat.
- La tipologia d’esdeveniments que es proposen prioritzar en el futur són: activitats de format obert, participatiu, senzilles, lúdiques, que facin caliu i generin polèmica i dinàmica de grup, xarxa, com els fòrums o tallers. Aquest tipus d’actes genera implicació de grup i sentiment de pertinença.
- Respecte els canals de comunicació es proposa prioritzar la difusió online a través d’un expert en comunicació que ordeni primerament tot els recursos que hi han fins al moment (web, facebook, etc.) i que els dinamitzi.
- De cara a incrementar la participació dels membres es proposa: crear comissions de treball específiques entre els socis per plantejar temes i ajudar a la secretaria en la tasca d’organitzar actes (tal i com s’havia fet als inicis), fer xarxa amb altres col•lectius (identificar-los i posar-se en contacte des de la Secretaria) i incrementar la difusió d’AuS a les Escoles d’arquitectura, tenir presència periòdica en premsa escrita (ex: revista del CoAC), etc.