Lloc: Carrer de Sant Iscle, 50-54, 08031 Barcelona (mapa)
Data: dilluns 8 de juliol de 2019, 18:00h
Estem preparant una visita al nou Poliesportiu del Turó de la Peira de la mà de l’Anna Noguera, arquitecta integrant de l’equip que ha realitzat el projecte, guanyadors del concurs que BIMSA va promoure per a la realització de l’equipament.
La proposta parteix de la renaturalització del pati interior d’illa amb la creació d’un gran jardí que aporta verd al barri i dóna consistència a un espai inicialment desestructurat. L’edifici piscina-poliesportiu és un element més del jardí, amb una façana verda que tamisa la llum. L’arquitectura passiva i els sistemes eficients basats en renovables cerquen aconseguir la certificació LEED amb un balanç energètic proper a zero.
Us expliquem 4 dels seus punt forts:
ARQUITECTURA PASSIVA
El volum compacte i encastat al terreny minimitza la superfície de l’envolupant evitant pèrdues tèrmiques
L’acondicionament climàtic es basa exclusivament en arquitectura passiva.
Els lluernaris i les finestres laterals ,motoritzades amb sensors, garanteixen la ventilació natural
EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
La climatització de la piscina i la producció d’aigua calenta es realitza amb un sistema molt eficient d’aerotèrmia que permet la recuperació de la calor de l’ambient.
Tota la superfície de la coberta està ocupada per plaques fotovoltaiques que han de generar el 90% de l’energia necessària.
ESTRUCTURA DE FUSTA
Les excel·lents característiques en relació a l’anàlisi del cicle de vida és la raó principal per triar aquest sistema de construcció prefabricat de fusta laminada.
També es va valorar els seu bon comportament mecànic, adequació a l’ambient de la piscina, lleugeresa i rapidesa d’execució.
FAÇANA VERDA HIDROPÒNICA
La galeria verda es composa de jardineres lineals i una malla d’acer electrosoldada per on trepa la plantació hidropònica: escollida per la seva lleugeresa, durabilitat del substrat, capacitat de retenció d’aigua i facilitat d’instal·lació.
Un gran dipòsit acumula l’aigua de la coberta per al seu reciclatge i utilització en el reg de la façana.
A la urbanització del jardí, la ubicació d’unes franges drenants al peu dels talussos recullen l’aigua de pluja per retornar-la al freàtic
Més informació del projecte
Si voleu venir, envieu-nos un correu electrònic amb les vostres dades (nom i telèfon) a auscatalunya@coac.cat
I després anirem a sopar per acomiadar com cal la darrera trobada abans de les vacances.
A partir de les 20:30 ja podrem seure a la terrassa del bar de Can Verdaguer, farem un sopar de tapes casolanes que tindrà un preu d’entre 15 i 20 euros.
L’adreça és carrer Piferrer 94 (mapa), a Barcelona, a 10 minuts caminant del poliesportiu que visitarem.
Al mail indiqueu si vindreu a la visita, al sopar, o a tots dos.
La durada prevista de la visita és de 2 hores.