Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5 Data: dilluns 25 de novembre de 2019, 18:30h |
Us presentem la segona de les jornades del cicle dedicat a la fusta constructiva, organitzat per AuS i PROFUSTA. El nombre de projectes i la construcció de tot tipus d’edificis amb estructura de fusta està incrementant els darrers anys, i la previsió és de que continuarà en augment dins dels nous paràmetres de la construcció saludable i sostenible dels edificis de consum energètic quasi nul. Després de la jornada inaugural del cicle “Certificacions ambientals de la fusta: FSC i PEFC”, seguim el cicle sobre la Fusta Constructiva que serviran per entendre tot el procés d’un projecte constructiu en fusta, des de l’obtenció al bosc, fins als seus acabats. La proposta d’aquesta jornada és la de conèixer amb més detall el material protagonista d’aquestes construccions: la fusta. En primer lloc, la fusta en origen, és a dir, l’arbre i la gestió forestal més adequada per assegurar la qualitat del material. A continuació la classificació de la fusta segons els usos i finalment, les propietats bàsiques d’aquest material, que el converteixen en una matèria idònia per a la construcció. Per tot això, en aquesta jornada comptarem amb 3 experts que es dediquen a la fusta des de l’àmbit de la investigació i la docència, arquitectes i enginyers de reconeguda trajectòria amb aquest material. |
El programa és el següent:
18:30h Presentació i benvinguda a càrrec de Toni Escudé, vocal de la junta de AuS, i Salvador Ordóñez, membre de la junta de PROFUSTA i coordinador general del Gremi de Fusta i Moble
18:35h Joachim Englert, enginyer tècnic forestal. Fundador i conseller delegat de Social Forest, una empresa catalana de gestió forestal i treballs agrícoles dedicada a la formació i inserció laboral de joves a l’atur en situació d’exclusió social.
18:55h Eduard Correal, enginyer de forests i doctorat en Tecnologia de la fusta. Investigador responsable científico-tècnic de l’àrea de materials fusters i derivats a INCAFUST (Institut Català de la Fusta).
19:15h Joaquín Montón, arquitecte tècnic per la UPC. Doctorat en Construcció, Restauració i Rehabilitació Arquitectònica. Professor de Materials de Construcció a l’EPSEB, entre d’altres. Responsable de l’àrea de fusta del Laboratori de Materials de l’EPSEB, especialitzat en diagnosis i patologia de la fusta en construcció. Forma part de l’equip d’investigació de GICITED, especialitzat en tècniques no destructives (NDT) per la diagnosis i el comportament de materials al foc.
https://www.arquitectes.cat/ca/formacio/propietats-classificacio-fusta-constructiva